Megere
Polgári társulás
Pro
Kulturális
PM logo
Információs portál
Tartalomhoz ugrás

Logó

Rólunk

Szöveges felvezetés  a  PRO MEGERE  PT   logójához     A   fűzfa   Nagymegyer város eredeti pecsétjét
idézi, a Pro Megere betűi pedig azt a vizát, ami ki van kötve a fűzfához a város eredeti  pecsétjében.   A Pro Megere az életfában az evilági anyagi minőség  helyzetében van.   Az életfát tekintve az 5 művészet azaz a zene, a színház, a festészet,  a tánc, és az irodalom szimbóluma az anyagi minőség és a szellemi minőség között foglal helyet. A piros-fehér-zöld a természet körforgásának azaz a folyó időnek a szimbóluma minden nemzet trikolórjában.  A logóban a piros-fehér-zöld a központi helyet foglalja el, a Nagyboldogasszony szimbólumot ebben a három színben látjuk. Ebben a minőségében a piros-fehér-zöld a magyar nemzeti színeket jelenti.  

( Az életfa egy olyan szimbólum, amely összeköti az égi világot a földi világgal. Az életfa a sumér városi pecséteken tűnik fel először, ezeken az ábrázolásokon mindig felismerhető még a fa. A magyar ornamentikában az életfa már általában stilizált formákban van jelen. A tulipán stilizált termékenységi szimbólum, ezt hangsúlyozza ki a közepén levő mandorla. A tulipán a szkíták ősanyaistenségének a méhét jelképezi, a tulipán három szirma, pedig a három magzatot. A magyar mitológiában nem szimbolikusan vagyunk Nagyboldogasszony gyermekei, hanem ténylegesen. (És a földünknek ugyanez a nő a tulajdonosa, ezért lehetünk mi csak birtokosok.)


    A logó,  történelmi múltunkat és jelenünket hivatott  jelképezni, összefogni, mintegy  irányt és  kellő hátteret biztosítva a jelen  és a jövő  nemzedék számára, a kultúra, a művészetek , a sport és a tudomány irányában, hogy születésünk helyén , polgári értékekben erősödve  élhessünk őseinktöl örökölt szűkebb hazánkban a Csallóközben az összmagyarság  részeként, gazdagítva azt, barátságra , kölcsönösen egymás kultúrájának és történelmi múltjának  elfogadására  törekedve a velünk szomszédos nemzetekkel.


PT logó
Created with WebSite X5 Professional
Logo Úrad Vlády
SK Kormány támogatás 2013
Pro Megere PT
A tartalomért felel :
Az oldal adminisztrátora :
Pro Megere © Pro Megere. Minden jog fentartva. Készítette: Pro Megere
Vissza a tartalomhoz